Pepijn Hentenaar over Sociale Media, Geluk en Succes

Interview met Pepijn Hentenaar

Persvoorlichter bij Stichting Vluchteling; voorheen redacteur bij onder meer AT5, College Tour, Nieuwsuur en voormalig samensteller bij DWDD

Wat vind je van de sociale media? En gebruik je het? 
"Ik gebruik het zeker! Ik gebruik Facebook om foto’s van mijn kinderen te delen naar familie,  om af en toe iets zinnigs de wereld in te slingeren en als zinloos vermaak. Wanneer ik mijn tanden poets kijk ik op Twitter, of scroll even langs Facebook. Eigenlijk probeer ik het wat minder te doen, want het is allemaal erg vluchtig : het beklijft niet. Twitter gebruik ik beroepsmatig. Voor mij is het een bron van informatie vooral nu ik bij de Stichting Vluchteling werk. LinkedIn gebruik ik wanneer ik mensen nodig heb. Wanneer je goed met de sociale media om leert gaan is het een verrijking. Wat ik ontzettend leuk vind is de mogelijkheid om vrienden van vroeger weer terug te vinden via LinkedIn en Facebook: wat doen ze nu? Hoe zien ze er uit? 
Twitter is zakelijk ook erg handig: je kunt er filmpjes op plaatsen.
Wanneer bijvoorbeeld mijn directeur binnenkort naar Niger gaat, plaatsen we korte filmpjes, zo maak je media geïnteresseerd in ‘later meer'." 

Wat betekent voor jou succes?
"De ultieme vorm van succes is een gebalanceerd en gelijkmatig leven, met weinig pieken en dalen. Ik droom ook wel eens van heel veel geld : ‘dan kan ik dit en dat doen’, maar toch probeer ik mezelf te zeggen ‘het zit daar niet’. Ik ken veel mensen met veel geld en zij zijn niet per definitie gelukkiger. Succes betekent ook alle clichés: gelukkig met mijn vrouw, gezonde kinderen. Dat is waar het om gaat!"
 
Wat heb je gedaan om te bereiken waar je nu bent? 
"Ik denk gewoon hard werken, een beetje geluk hebben en nog meer hard werken."
 
Heeft succes te maken met de ‘juiste mensen’ kennen? 
"Ja zeker, dat heeft er mee te maken. Je leert de juiste mensen kennen wanneer jij je op een goede en positieve manier inzet. Dat komt op je pad."

Wat zijn jouw tips om succesvol(ler) te zijn?
"Doen wat je leuk vindt en wat dicht bij je hart ligt. Als eerste het licht aan doen en als laatste het licht uit doen: hard werken!
Op mijn 31ste ben ik bij de TV begonnen : als stagiair bij AT5: ik was er altijd en deed alles en voor ik het wist mocht ik een tv programma presenteren." 

Wat betekent geluk voor jou?
"Gelukkig zijn met mijn vrouw en met mijn gezin."

Heb jij geluk gehad? 
"Ik heb veel geluk, maar ook ongeluk gehad. Alle tegenwind heeft ook gemaakt dat ik weer hard naar voren wilde. Wanneer ik vecht ben ik op mijn sterkst." 

Word jij vaak gevraagd iets belangeloos te doen?
"Ja, ik word wel vaak gevraagd of ik met die of die kan praten, meestal gaat het om een baantje in televisieland."
 
Vind je het lastig wanneer je gevraagd wordt omdat je succesvol, bekend/ beroemd en/of invloedrijk bent? 
"Nee, ik vind dat eigenlijk altijd leuk om te doen. Ik ben zelf ook op die manier verder gekomen." 

Wanneer help jij mensen? 
"Als ik denk dat er potentie in zit, maar soms ook door hen uit hun droom te helpen. Laatst werd ik bijvoorbeeld benaderd door iemand die bij de DWWD wilde werken en of ik dan iets kon regelen….. Ja, zo werkt het niet. Wanneer je wilt voetballen begin je ook niet bij het Nederlands Elftal."